ua en ru

Новини України за 22 серпня: підозра Шойгу і відмова РФ від "Нормандського формату"

Новини України за 22 серпня: підозра Шойгу і відмова РФ від "Нормандського формату" Фото: Луценко розповів про підозру Шойгу і іншим чиновникам

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 22 серпня: ГПУ повідомила про підозру чолі Міноборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 чиновникам, Клімкін заявив про відмову Росії від переговорів у "Нормандському форматі", МВФ не включив до порядку на серпень питання виділення коштів Україні, за словами Валерія Чалого, в разі загострення на Донбасі допомога США Україні буде потужніше, а експерти стверджують, що ціни на нафту впадуть через повернення сланцю

ГПУ повідомила про підозру Шойгу і ще 17 чиновникам РФ

Генпрокуратура повідомила про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України чолі Міноборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 чиновникам. Як розповів Юрій Луценко, ці повістки були спрямовані Адміністрацію президента РФ, а всі ці особи оголошено в державний розшук. Крім того, за словами генпрокурора, відомство працює над повідомленнями про підозру Путіну і Медведєву.

Відмова РФ від Нормандського формату"

Павло Клімкін заявив про те, що Росія відмовляється від переговорів у Нормандському форматі. Не такий вже і несподіваний поворот подій, якщо згадати заяви Путіна про безглуздість переговорів нормандської четвірки, так як нібито "Україна пішла шляхом терору". Це він мав на увазі міфічних "українських диверсантів" у Криму. Також Він очікує, що Україна буде в центрі дискусій на G20.

МВФ не включив до порядку на серпень питання чергового траншу Україні

Транш МВФ знову відкладається. Спочатку рішення з цього питання українські політики анонсували на червень, потім на липень, потім на серпень. Однак серпнева порядок денний засідань ради директорів фонду говорить про те, що і в цьому місяці питання надання чергового траншу Україні розглядатися не буде. Правда, у МВФ зазначають, що розміщена на сайті повістка є попередньою і розклад засідань може бути змінено.

У разі загострення на Донбасі допомога США Україні буде потужнішим

Посол України в США Валерій Чалий заявив про те, що "воювати ніхто за українців не буде на нашій території", однак у разі загострення на Донбасі американська допомога Україні буде потужнішим. Також він заявив про те, що після президентських виборів у США політика країни по відношенню до Україні кардинально не зміниться.

Ціни на нафту впадуть через повернення сланцю

The Wall Street Journal з посиланням на експертів, пише про те, що швидке зростання цін на нафту марки WTI може призвести до збільшення обсягів видобутку сланцевих родовищах США, що, в свою чергу, обірве нафтове ралі. Наголошується, що деякі великі виробники сланцю нещодавно збільшили свої бюджети і попередили своїх інвесторів про готовність восени збільшити обсяги буріння. При цьому експерти побоюються, що нарощування обсягів видобутку сланцевої нафти посилить дисбаланс на нафтовому ринку, на якому пропозиція як і раніше перевищує попит.

Читайте також: авторський матеріал про те, що популярні телеканали вимагають грошей за свій ефір, а також інтерв'ю з головою САП Назаром Холодницким.