ua en ru

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ Фото: Павло Шеремет

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 20 липня: у Києві був убитий журналіст Павло Шеремет, МВФ не буде розглядати надання кредиту Україні до кінця липня, суд заарештував першого заступника голови ОПЗ Миколи Щурикова з правом застави, Йенс Столтенберг назвав РФ і тероризм головними викликами для НАТО, а Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від Республіканської партії

Вбивство Шеремета

Вчора в центрі Києва на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка вибухнув автомобіль, за кермом якого перебував журналіст Павло Шеремет. Спрацював саморобний вибуховий пристрій. Зазначимо, що авто належало керівникові "Української правди" Олені Притулі, однак її самої в машині не було. Поліція кваліфікувала загибель Шеремета як умисне вбивство. У свою чергу, Юрій Луценко заявив, що крім версії про вбивство через професійну діяльність, слідство також розглядає можливість версії дестабілізації ситуації в центрі столиці. Крім того, глава Нацполиции Хатія Деконаидзе заявила про те, що до розслідування вбивства Шеремета залучено ФБР.

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ

Фото: поліція кваліфікувала загибель Шеремета як умисне вбивство

МВФ не буде розглядати надання кредиту Україні до кінця липня

МВФ не вніс Україну в розклад своїх засідань до кінця липня, відповідно надання кредиту Україні до цього часу не розглядатиметься. Так, згідно з розкладом засідань Ради директорів фонду, яке опубліковано на офіційному сайті, до 29 липня включно "українські питання обговорюватися не будуть. Разом з тим, протягом наступних 10 днів у порядку денному засідань значиться економічна ситуація в 10 державах, серед яких Китай, Ірландія, КАНАДА, Корея, Афганістан і ряд африканських держав.

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ

Фото: України немає в розкладі засідань Ради директорів фонду

Арешт Щурикова

Солом'янський райсуд Києва в ході вчорашнього засідання обрав першому заступнику голови правління ОПЗ Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з правом внесення застави в розмірі майже 40,6 мільйона гривень. Зазначається, що суд частково задовольнив клопотання прокурорів НАБ і САП, які просили визначити заставу в розмірі 205 млн гривень. У той же час, після проголошення судового рішення, Щурик заявив про те, що не має в своєму розпорядженні засобами для внесення застави. Крім того, САП повідомили, що утримання під вартою захистить арештованого від тиску на свідків, а також не дасть йому можливості сховатися від слідства.

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ

Фото: розмір застави становить 40,6 млн гривень

Столтенберг назвав РФ і тероризм головними викликами для НАТО

У своїй статті для The Wall Street Journal генсек НАТО Йенс Столтенберг написав про те, що вважає РФ і тероризм головними викликами для Альянсу. Так, він зазначив, що "коли Росія незаконно анексувала Крим, вона підірвала європейську безпеку". Столтенберг підкреслив, що "Москва продовжує підтримувати бойовиків на сході України в конфлікті, який забрав життя понад 10 000 чоловік. Вона регулярно провокує союзників і партнерів, наприклад, коли російські реактивні винищувачі пролітали над американськими кораблями в Балтійському морі". Крім того, генсек НАТО зазначив, що у відповідь на дії Росії НАТО збільшило витрати на колективну оборону до рівня холодної війни.

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ

Фото: генсек НАТО заявив про регулярні провокації РФ проти Альянсу і його союзників

Трамп офіційно став кандидатом у президенти США

Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Таке рішення було прийнято в ході національного партійного з'їзду в Клівленді. В ефірі телеканалу член партії, американський політик, молодший сенатор США від штату Алабама Джефферсон Борегард Сешнс III офіційно висунув кандидатуру Дональда Трампа. Після цього розпочалося голосування за допомогою поіменної переклички, за результатами якого кандидатура Трампа отримала найбільшу кількість голосів.

Новини України за 20 липня: вбивство Шеремета та кредит МВФ

Фото: відповідне рішення було прийнято у вівторок на національному партійному з'їзді в Клівленді

Читайте також: авторський матеріал про те, що дані про держтендерах можуть опинитися під контролем оточення Януковича, а також матеріал РБК-Україна про те, що країну сколихнула вбивство журналіста Павла Шеремета.