ua en ru

Новини України за 19-21 серпня: зростання злочинності та мінімальних цін на алкоголь

Новини України за 19-21 серпня: зростання злочинності та мінімальних цін на алкоголь Фото: Аваков повідомив про зростання злочинності в Україні

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 19-21 серпня: Аваков повідомив про те, що рівень злочинності в Україні зріс на 30-40%, Мінфін пропонує переглянути мінімальні ціни на алкоголь, РФ не планує згортати відносини з Україною, Туреччина, в якій в черговий раз стався теракт, має намір вступити в Євросоюз до 2023.

Зростання рівня злочинності

В Україні розгулялася злочинність. Ну не те щоб прям розбушувалася, але статистика насторожує. Так, за словами Арсена Авакова, рівень злочинності в Україні зріс на 30-40%. Глава МВС пов'язує це з доступністю зброї з фронту, низьким рівнем доходів, а також з тим, що поліція перестала закривати нерозкриті справи. Також міністр підкреслив, що війна на сході України наносить шкоду емоційного стану людей.

Мінімальні ціни на алкоголь

Міністерство фінансів пропонує переглянути мінімальні ціни на алкоголь. У бік підвищення, звичайно ж. Так, у відомстві стверджують, що нинішні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам виробників. До того ж, діюча мінімальна вартість алкоголю перестала оберігати від продажу контрафакту. Зокрема, пропонується підвищити ціну на горілку від 57,15 грн. до 75,00 грн. за пляшку 0,5 л міцністю 40%.

РФ не планує згортати відносини з Україною

В темі розриву дипломатичних відносин Росії з Україною поставлена крапка. Ніби як. Так, Путін заявив про те, що РФ не планує згортати відносини з Україною. Каже, що Київ поганий, повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів мати не хоче, але "ми будемо створювати можливості для розвитку контактів, їх підтримки". А потім ще призначив Дмитра Ліванова спецпредставником президента РФ з розвитку торгово-економічних, наукових і технічних зв'язків з Україною.

Туреччина має намір вступити в Євросоюз до 2023

Туреччина хоче вступити в ЄС не пізніше 2023 року. Вони вважають, що це буде дуже симолично, так як саме через 6 років Турецька республіка відзначає своє сторіччя. Не лякає турків навіть 72 зміни в законодавстві, які треба виконати. Кажуть, що все встигнуть. Проте переговори зайшли в глухий кут через відмову Туреччини міняти антитерористичне законодавство. Крім того, в країні вважають 2017 рік неприйнятним терміном для лібералізації візового режиму з Євросоюзом, а хочуть його вже в цьому році.

Теракт в Туреччині

Туреччина знову стала метою терористів. Цього разу вибух стався на півдні країни, в місті Газіантеп під час весілля. Як відомо, в результаті загинула 51 людина. Президент Туреччини Реджеп Ердоган вважає, що відповідальність за теракт лежить на терористичної організації "Ісламська держава". Крім того, він заявив, що вибух влаштував смертник у віці 12-14 років. В Євросоюзі в свою чергу пообіцяли Туреччини зміцнити співпрацю в боротьбі проти тероризму.

Читайте також: авторські матеріали про те, чому валюта в Україні знову подорожчала, про те, що абоненти стали більше платити за мобільний інтернет,, з чим Україна вступає в опалювальний сезон.