ua en ru

Новинський написав заяву про входження у фракцію ПР

Обраний і зареєстрований народним депутатом України бізнесмен Вадим Новинський написав заяву про входження до складу фракції Партії регіонів у Верховній Раді. Про це РБК-Україна заявив заступник глави парламентської фракції ПР Михайло Чечетов.

Обраний і зареєстрований народним депутатом України бізнесмен Вадим Новинський (на фото) написав заяву про входження до складу фракції Партії регіонів у Верховній Раді. Про це РБК-Україна заявив заступник глави парламентської фракції ПР Михайло Чечетов.

"Вадим Новинський завжди за духом був нашим соратником, і цілком логічно його політичній кар'єрі буде входження до нашої фракції. Він ще не депутат, але має завтра (3 вересня) прийняти присягу, а після цього буде розглянуто його заяву про входження до фракції", - зазначив Чечетов.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія (ЦВК) 23 липня ц.р. зареєструвала Вадима Новинського народним депутатом України.

Самовисуванець Новинський був обраний парламентарієм на проміжних виборах 7 липня в одномандатному виборчому окрузі №224 у Севастополі. Бізнесмена підтримала більшість із виборців, які проголосували, - 19 тис. 234 осіб. У цілому , Новинський набрав понад 53% голосів. При цьому явка виборців виявилася вкрай низькою, склавши 23,91% проти показника в 50,83% на попередніх парламентських виборах у цьому ж окрузі.

Як відомо, у зв'язку з обранням нардепом Новинський склав із себе повноваження голови наглядової ради "Смарт- холдингу". Це одна з найбільших інвестиційних груп України із фокусом на ключові галузі економіки, включаючи гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість і сільське господарство.

Новинський став громадянином України у травні минулого року. У рейтингу світових мільярдерів від Forbes він посідає 792-е місце. Його статки оцінюються в 1,9 млрд дол.

Нагадаємо, за підсумками жовтневих виборів-2012 перемогу на 224-му окрузі в Севастополі здобув представник Партії регіонів Павло Лебедєв, який згодом став міністром оборони України і, відповідно, був позбавлений депутатського мандата.