ua en ru

Новинський склав повноваження голови наглядової ради "Смарт-холдингу"

Голова наглядової ради ПрАТ "Смарт-холдинг" Вадим Новинський, згідно зі статутом "Смарт-холдингу", а також ст.57 Закону України "Про акціонерні товариства", на підставі власної заяви достроково склав із себе повноваження у зв'язку з обранням на посаду народного депутата України.

Голова наглядової ради ПрАТ "Смарт-холдинг" Вадим Новинський (на фото), згідно зі статутом "Смарт-холдингу", а також ст.57 Закону України "Про акціонерні товариства", на підставі власної заяви достроково склав із себе повноваження у зв'язку з обранням на посаду народного депутата України. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також: Новинський обраний депутатом по 224-му округу в Севастополі, - ЦВК

Як повідомлялося, в середині липня самовисуванець Вадим Новинський був обраний народним депутатом України по округу №224 у Севастополі. За бізнесмена проголосувала більшість із тих, хто взяв участь у голосуванні, а саме 19 тис. 234 виборці.

Додамо, що Новинський набрав більше 53% голосів під час голосування на проміжних виборах до Верховної Ради. Явка виборців склала 23,91%. Зазначимо, що на парламентських виборах 28 жовтня 2012 р. явка на севастопольських дільницях склала 50,83%.

Нагадаємо, минулого травня Президент Віктор Янукович прийняв у громадянство України російського бізнесмена Вадима Новинського.

Читайте також: СКМ і "Смарт-холдинг" передали "Метінвесту" пакети акцій п'яти підприємств

За підсумками жовтневих виборів-2012, перемогу на 224-му окрузі в Севастополі здобув представник Партії регіонів Павло Лебедєв, який згодом став міністром оборони України і, відповідно, позбувся депутатського мандата.

Раніше повідомлялося, що Новинський має інтереси в Севастополі. Зокрема, він профінансував модернізацію міського футбольного стадіону, утримує ФК "Севастополь", який на даний час виступає у Прем'єр-лізі української футбольної першості. Також "Смарт-холдинг" Новинського розробив проект створення цілорічного курорту "Балаклава грін" вартістю 1,2 млрд дол.

У рейтингу світових мільярдерів від Forbes Вадим Новинський займає 792-е місце. Його статки оцінюються в 1,9 млрд дол.

"Смарт-холдинг" - одна з найбільших інвестиційних груп України із фокусом на ключові галузі економіки, включаючи гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість і сільське господарство.