ua en ru

Під Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбою

Під Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбою Фото: військовослужбовці 72 окремої механізованої бригади

До участі у навчаннях, окрім штатних розрахунків та екіпажів, залучено близько 1000 резервістів

У Миколаївській області стартували масштабні тактичні навчання з бойовою стрільбою 72 окремої механізованої бригади. До участі у навчаннях, окрім штатних розрахунків та екіпажів, залучено близько 1000 резервістів, які входять до складу оперативного резерву першої черги, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Метою проведення заходу є перевірка готовності військової частини, в разі необхідності доукомплектувати бойові підрозділи резервістами зі складу оперативного резерву 1-ї черги, а також відновлення навченості особового складу оперативного резерву у діях при озброєнні у складі підрозділів, виконанні завдань за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що в ході проведення навчань будуть відпрацьовані питання ведення оборонного та наступального бою, здійснення маршів, подолання водних перешкод у різний спосіб тощо.

Під Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбоюПід Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбоюПід Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбоюПід Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбоюПід Миколаєвом стартували масштабні навчання ЗСУ з бойовою стрільбою

Фото: військові навчання в Миколаївській області

У Міноборони зауважили, що до складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які відслужили вже рік за мобілізацією, мають досвід ведення бойових дій у зоні проведення АТО та продовжують нарощувати знання й уміння за своїми спеціальностями під час проведення подібних навчать і зборів.

"На час проведення зборів усіх резервістів буде поставлено на всі види військового забезпечення без втрати попереднього місця роботи. Завершальним етапом стане проведення бригадних тактичних навчань із бойовою стрільбою", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше СБУ провела в Харкові протидиверсійні тренування із застосуванням роботів.