ua en ru

СБУ провела протидиверсійні тренування із застосуванням роботів

СБУ провела протидиверсійні тренування із застосуванням роботів Фото: тренування СБУ

Завдання тренувань полягало, зокрема, у виявленні недоліків у системі заходів з протидії можливій диверсійній діяльності

Служба безпеки України (СБУ) провела сьогодні, 21 вересня 2016 року, у Харкові протидиверсійні тренування із застосуванням роботів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Протидиверсійні тренування, максимально наближені до реальних умов, провела у Харкові Служба безпеки України під егідою центрального координаційного органу боротьби з тероризмом - Антитерористичного центру при СБУ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до відпрацьовуваного сценарія, група умовних диверсантів підірвала технологічне обладнання Харківського обласного радіотелевізійного передавального центру, після чого зникла в невідомому напрямку. Силовикам необхідно було локалізувати наслідки вибуху, оглянути місце події із залученням фахівців-вибухотехніків, визначити прикмети умовних диверсантів, розшукати та затримати їх.

"Після аналізу зібраних даних, у результаті проведення фільтраційних заходів правоохоронці затримали двох з них. Останній "диверсант", який забарикадувався у покинутій будівлі, був знешкоджений бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа", - йдеться у повідомленні.

Згідно з опублікованими фото, під час тренування застосовувалися роботи.

Як зазначається, завдання тренувань полягало, зокрема, у виявленні недоліків у системі заходів з протидії можливій диверсійній діяльності.

СБУ застосувала роботів на тренуваннінавчання СБУ під час тренування СБУ застосовувалися роботитренування СБУ у ХарковіСБУ провела навчання в Харковіантитерористичні навчання СБУ

Фото: тренування СБУ у Харкові

Нагадаємо, 28 серпня 2016 року антитерористичні навчання Служби безпеки України пройшли у центрі Києва.