ua en ru

У Миколаєві мітингувальники вимагають відставки голови ОДА Савченка

У Миколаєві мітингувальники вимагають відставки голови ОДА Савченка Фото: мітинг у Миколаєві (facebook.com politicalpartynationalcorps)

Сьогодні може прозвучати питання про відставку Олексія Савченка

Мешканці Миколаєва прийшли з мітингом під будівлю обласної ради, де у четвер, 29 березня, проходить сесія. Мітингувальники вимагають відставки голови Миколаївської облдержадміністрації (ОДА) Олексія Савченка, передає "НикВести".

Повідомляється, що сесію Миколаївської обласної ради, під час якої може прозвучати питання про відставку, охороняють сотні поліцейських. У даний момент основні сили правоохоронців зосереджені біля входу в будівлю, але поліція також присутня і всередині.

Начальник Головного управління Національної поліції у Миколаївській області Юрій Мороз повідомив, що будівлю охороняє 450 правоохоронців.

Напередодні прес-секретар поліції Миколаївській області Олена Бережна повідомила, що обласна рада звернулася з проханням посилити охорону у зв'язку з акціями.

У Миколаєві мітингувальники вимагають відставки голови ОДА СавченкаУ Миколаєві мітингувальники вимагають відставки голови ОДА СавченкаУ Миколаєві мітингувальники вимагають відставки голови ОДА Савченка

Фото: мітинг у Миколаєві (facebook.com politicalpartynationalcorps)

Додамо, що у поліції Миколаївської області повідомили, що до правоохоронців від однієї з громадських організацій міста надійшла інформація про те, що сьогодні, 29 березня, під час проведення пікету під стінами ОДА планується провокація у вигляді бійки між учасниками акції для того, щоб спровокувати правоохоронні органи та звинуватити їх у перешкоджанні проведення мирної акції.

"Поліція Миколаївської області закликає всіх громадян, які планують брати участь у масових заходах, дотримуватись порядку, не порушувати закон, не брати участь у провокаціях та раціонально використовувати своє право на мирні зібрання", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, раніше мітинг з вимогою відставки Савченко в Миколаєві відбувся 20 березня 2018 року. Представники громадськості заявили, що вважають голову облдержадміністрації причетним до самогубства миколаївського героя-льотчика, виконуючого обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислава Волошина.

Додамо, що на сьогодні в рамках розслідування справи про загибель військового пілота, в. о директора обласного аеропорту Миколаєва Владислава Волошина, поліція внесла додаткову кваліфікацію - доведення до самогубства.