ua en ru

НФ не буде голосувати за законопроект про імперативний мандат у другому читанні

НФ не буде голосувати за законопроект про імперативний мандат у другому читанні Фото: голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак

При цьому фракція підтримає зміни до заочного правосуддя для засудження екс-чиновників

Фракція "Народного фронту" на своєму засіданні у понеділок, 1 лютого, вирішила не підтримувати в другому читанні законопроект №3693 "Про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо відкликання депутатів місцевих рад)". Про це РБК-Україна повідомив один з присутніх на ньому народних депутатів.

Дане рішення пов'язане з великим резонансом, який викликало в суспільстві ідея імперативного мандата, фактично передбачена цим законопроектом.

Нагадаємо, Верховна Рада 23 грудня 2015 року підтримала законопроект №3693 в першому читанні.

Також нардепи "Народного фронту" вирішили наполягати на прийнятті механізму конфіскації арештованого майна в дохід держави до винесення вироку суду. Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що конфіскації активів чиновників режиму Януковича є, згідно з держбюджетом-2016, одним з джерел для подальшого збільшення грошового забезпечення військовослужбовців.

Крім цього на засіданні фракції НФ було прийнято рішення підтримати зміни до заочне правосуддя для засудження екс-чиновників.

Зазначимо, ця ідея виникла після того, як Європейський суд 28 січня скасував заморожування активів Сергія Клюєва, екс-прем'єра Миколи Азарова та його сина Олексія, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова і екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького.