ua en ru

Нафта знову дорожчає після падіння до довоєнних рівнів

Нафта знову дорожчає після падіння до довоєнних рівнів Фото: ціни на нафту ростуть 4 серпня після падіння до рівня лютого (Getty Images)

Ціни на нафту виросли в четвер, 4 серпня, оскільки побоювання з приводу пропозиції спровокували відскік від багатомісячних мінімумів, досягнутих на попередній сесії. Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 0,4%, до 97,20 доларів за барель, в той час як ф'ючерси на нафту марки WTI Востаннє виросли на 0,5%, до 91,15 доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Обидва контракти впали до найнижчого рівня з лютого на попередній сесії після того, як ОПЕК+ погодилася підвищити цільовий показник видобутку нафти на 100 тисяч барелів на добу, що становить близько 0,1% від світового попиту на нафту.

"ОПЕК + погодилася збільшити видобуток на 100 тисяч барелів на добу у вересні, що набагато нижче, ніж видобуток в попередні місяці. Світовий енергетичний ринок як і раніше стикається з нестачею пропозиції", - сказав Леон Лі, аналітик CMC Markets.

Він додав, що ціни на нафту WTI "ймовірно будуть коливатися" між 90 і 100 доларами за барель.

Напередодні зустрічі ОПЕК + знизила свій прогноз профіциту ринку нафти в цьому році на 200 тисяч барелів на добу до 800 тисяч барелів на добу.

"Схоже, що ОПЕК + чинить опір закликам збільшити видобуток, тому що перспективи попиту на нафту продовжують погіршуватися. Світ бореться з триваючою глобальною енергетичною кризою, і він не отримає ніякої допомоги від ОПЕК+", - Едвард Мойя, старший аналітик OANDA.

За його словами, ціни на сиру нафту повинні знайти сильну підтримку близько рівня 90 доларів і в кінцевому підсумку відскочать до рівня 100 доларів за барель, навіть у міру прискорення глобального економічного спаду.

Перспективи попиту на нафту були затьмарені зростаючими побоюваннями економічного спаду в Сполучених Штатах і Європі, борговою кризою в країнах з ринком, що формується і суворою політикою щодо COVID-19 в Китаї, найбільшому в світі імпортері нафти.

Запаси сирої нафти в США також несподівано зросли минулого тижня, оскільки експорт скоротився, а нафтопереробні заводи скоротили обсяги виробництва, в той час як запаси бензину також несподівано зросли через уповільнення попиту.

Однак, підтримуючи ціни в четвер, каспійський трубопровідний Консорціум( КТК), який з'єднує казахстанські нафтові родовища з російським Чорноморським портом Новоросійськ, заявив, що поставки значно скоротилися, не надавши цифр.