ua en ru

НАТО посилити захист від гібридних атак після спроби злому ОЗХЗ

НАТО посилити захист від гібридних атак після спроби злому ОЗХЗ Фото: Йенс Столтенберг (з відкритих джерел)

Міністри оборони обговорили прогрес у створенні нового центру кібероперацій

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг виступив із засудженням кібератаки на офіс Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) і заявив, що альянс посилить захист від гібридних атак. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт НАТО.

"Сьогодні міністри оборони обговорили прогрес у створенні нового центру кібероперацій, які інтегрують національні кіберможливості для наших місій та операцій і зміцнюють нашу стійкість", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, голова Європейської ради Дональд Туск та представник ЄС з іноземних справ Федеріка Могерини висловили занепокоєння з приводу кібератак на Організацію по забороні хімічної зброї.

Зазначимо, посол Британії в Нідерландах Пітер Вілсон, заявив, що через інцидент з ОЗХЗ проти Росії будуть застосовані нові санкції.

Раніше влада Нідерландів оприлюднили імена висланих з країни росіян, яких Амстердам підозрює в спробі вчинити кібератаку на сервери Організації по забороні хімічної зброї.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що це Олексій Сергійович Моренець 1977 року народження, Євген Михайлович Серебряков 1981 року народження, Олег Михайлович Сотників 1972 року народження і Олексій Валерійович Мінін 1972 року народження.