ua en ru

Британія пригрозила РФ новими санкціями через кібератаку на ОЗХЗ

Британія пригрозила РФ новими санкціями через кібератаку на ОЗХЗ Фото: Пітер Вілсон (unmultimedia.org)

Їх параметри будуть визначені в ході консультацій з ЄС

Посол Британії в Нідерландах Пітер Вілсон, заявив, що через інцидент з ОЗХЗ проти Росії будуть застосовані нові санкції. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на CBS.

Як зазначає видання, їх параметри будуть визначені в ході консультацій з ЄС. За словами британського посла, затримання росіян стало можливим завдяки спільним діям британських і голландських спецслужб.

"Зрив цієї спроби атаки на ОЗХЗ був забезпечений досвідом і професіоналізмом голландських служб безпеки в партнерстві зі Сполученим Королівством. ОЗХЗ - поважна міжнародна організація, яка працює над звільненням світу від хімічної зброї. Ворожі дії проти ОЗХЗ демонструють повне нехтування цієї життєво важливої місії", - заявив Вілсон.

Нагадаємо, влада Нідерландів оприлюднили імена висланих з країни росіян, яких Амстердам підозрює в спробі вчинити кібератаку на сервери Організації по забороні хімічної зброї.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що це Олексій Сергійович Моренець 1977 року народження, Євген Михайлович Серебряков 1981 року народження, Олег Михайлович Сотників 1972 року народження і Олексій Валерійович Мінін 1972 року народження.

Додамо, Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ. Нові кібервійська повинні створюватися за ініціативою Міністерства оборони Великобританії і Центру урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки, а також забезпечує захистом інформації органи уряду і армію.