ua en ru

ЄС засудив спробу кібератаки РФ проти ОЗХЗ

ЄС засудив спробу кібератаки РФ проти ОЗХЗ Фото: Дональд Туск (flickr.com/eppofficial)

Туск і Могеріни додали, що засуджують дії, які підривають міжнародне право та міжнародні інститути

Голова Європейської ради Дональд Туск та представник ЄС з іноземних справ Федеріка Могеріни висловили занепокоєння з приводу кібератак на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт Європейської ради.

"Ми висловлюємо серйозну стурбованість з приводу цієї спроби підірвати цілісність Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО), поважної міжнародної організації, яка розташовується в Нідерландах", - йдеться в заяві.

Туск і Могеріни додали, що засуджують дії, які підривають міжнародне право і міжнародні інститути. Вони підкреслили, що "цей агресивний акт продемонстрував неповагу" до ОЗХЗ.

Нагадаємо, посол Британії в Нідерландах Пітер Вілсон, заявив, що через інцидент з ОЗХЗ проти Росії будуть застосовані нові санкції.

Раніше влада Нідерландів оприлюднили імена висланих з країни росіян, яких Амстердам підозрює в спробі вчинити кібератаку на сервери Організації по забороні хімічної зброї.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що це Олексій Сергійович Моренець 1977 року народження, Євген Михайлович Серебряков 1981 року народження, Олег Михайлович Сотників 1972 року народження і Олексій Валерійович Мінін 1972 року народження.