ua en ru

Нідерланди звинуватили Росію в кібератаці на ОЗХЗ

Нідерланди звинуватили Росію в кібератаці на ОЗХЗ Фото: Анк Бейлевелд (flickr.com.secdef)

У 2017 році розвідка Нідерландів запобігла кібератаці російського ГРУ в Гаазі

Міністерство оборони Нідерландів оголосило про запобігання кібератаці Росії на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це заявила міністр оборони країни Анк Бейлевелд, передає РБК-Україна з посиланням на виданням NOS.

Як наголошується, в квітні 2017 року Служба військової розвідки і безпеки Нідерландів запобігла кібератаку російської розвідки, націлену на ОЗХО в Гаазі.

В той же день з Нідерландів були вислані чотири росіянина, імовірно співробітника ГРУ.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Великобританії звинуватило розвідку РФ в організації "невибіркових і безрозсудних" кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

Додамо, Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ. Нові кібервійська повинні створюватися за ініціативою Міністерства оборони Великобританії і Центру урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки, а також забезпечує захистом інформації органи уряду і армію.

Також секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що у відповідь на кібератаку з Російської Федерації країни нато можуть застосувати процедуру, передбачену ст. 5 статуту організації. Процедура свідчить, що напад на одну з країн блоку розглядається як напад на всіх членів альянсу.