ua en ru

В НАТО відзначили прогрес Грузії на шляху до вступу в Альянс

В НАТО відзначили прогрес Грузії на шляху до вступу в Альянс Фото: Роуз Гетемюллер (nationalinterest.org)

В НАТО відзначили, що Грузія вносить вклад у зміцнення безпеки

Північноатлантичний альянс відзначає успіхи Грузії в підготовці до вступу в НАТО. Про це заявила заступник генсека НАТО Роуз Гетемюллер в ході візиту в Тбілісі в п'ятницю, 21 вересня, передає DW.

"У Грузії є істотний прогрес з точки зору проведення реформ, економічного розвитку, створення ефективних інститутів безпеки і оборони", - заявила вона.

За її словами, Грузія вносить вклад у зміцнення безпеки, зокрема, встановлення стабільності в Афганістані.

Представник НАТО заявила, що Альянс продовжує підготовку Грузії до вступу в свої ряди у відповідності з рішенням, прийнятим на саміті альянсу в Бухаресті у 2008 році.

Як наголошується, в ході візиту до Грузії заступник генсека НАТО провела переговори з заступником голови грузинського МЗС Давидом Дондуа, програмою перебування Гетемюллер в Тбілісі передбачені також зустрічі з президентом країни Георгій Маргвелашвілі, віце-прем'єром і главою МВС Георгієм Гахарія і заступник глави Міноборони Лелой Чіковані.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг на саміті Альянсу заявив, що Грузія стане членом НАТО. Столтенберг привітав президента Грузії Георгія Маргвелашвілі в штаб-квартирі НАТО, відзначивши, що з моменту першого засідання комісії НАТО-Грузія пройшло 10 років і за цей час партнерство стало більш близьким.

Раніше Столтенберг заявляв, що ніхто, зокрема, Росія не має права втручатися в питання членства Грузії і України в НАТО.