ua en ru

У НАТО готові до активізації співпраці з Україною у питанні впровадження гендерної рівності

У НАТО готові до активізації співпраці з Україною у питанні впровадження гендерної рівності Фото: Клер Хатчінсон (nato.int)

Перший віце-спікер ВР провела зустріч зі спецпредставником генерального секретаря НАТО

У НАТО готові до активізації співпраці з Україною у питаннях впровадження гендерної рівності, зокрема, у силових структурах. Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної ради України.

Так, 14 травня 2018 року відбулась зустріч першого віце-спікера ВР Ірини Геращенко зі спеціальним представником генерального секретаря НАТО з питань "Жінки. Мир. Безпека" Клер Хатчінсон. Так, Хатчінсон вперше перебуває з візитом в Україні, тож під час зустрічі було обговорено широке коло питань.

Геращенко наголосила, що Україна зацікавлена в співпраці з НАТО задля просування питання гендерної рівності - зокрема, і в силових структурах. Наразі у Збройних силах України проходять службу 24 897 жінок-військовослужбовців, проте з них на посадах офіцерів лише 3 068 жінок.

"Хатчінсон зауважила, що Україна залишається одним з ключових пріоритетів для НАТО. При цьому спеціальний представник генерального секретаря НАТО запевнила, що Альянс готовий до активізації співпраці у питаннях щодо впровадження гендерної рівності, безпеки, оборони та проведення реформ", - сказано у повідомленні.

Крім того, Герещанко повідомила, що процес звільнення заручників фактично заблокований з січня 2018 року. Вона підкреслила, що РФ блокує запровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти за участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Геращенко звернула увагу на систематичне застосування примусової праці, фізичного та психологічного тиску, застосування тортур та сексуального насильства до заручників в окупованому Донбасі. При цьому політик зауважила, що громадяни Україні утримуються у повній ізоляції від світу, не мають права на телефонний дзвінок чи передачу та понад три роки не бачили своїх рідних", - зазначається у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл заявив, що Україна демонструє прогрес у прагненні вступу в НАТО.