ua en ru

НАЗК направило до суду 28 протоколів щодо ректора університету через конфлік інтересів

НАЗК направило до суду 28 протоколів щодо ректора університету через конфлік інтересів Фото: НАЗК (З відкритих джерел)

Ректор Державного університету телекомунікацій виписував премії своєму брату

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду 28 адмінпротоколів стосовно ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка, який не дотримувався вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Ректор, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, видавав накази щодо матеріального заохочення працівників університету.

"У тому числі неодноразово протягом 2016-2018 років преміював і свого двоюрідного брата, який працює на посаді заступника директора Навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання цього університету", - йдеться у повідомленні.

Раніше, стосовно вказаних порушень у діяльності ректора внесено припис Міністру освіти і науки Лілії Гриневич.

"Національне агентство вимагає вжити заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності ректора, зумовленого спільною роботою з двоюрідним братом, провести службове розслідування для виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушення, та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності", - заявляють у НАЗК.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції раніше перевірило декларації голови Верховної ради Андрія Парубія та його заступниці Оксани Сироїд, а також трьох міністрів.

Додамо, що НАЗК внесло припис міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та направило до суду протоколи стосовно 5 спонсорів політичної партії "Самопоміч".