ua en ru

"Нафтогаз" повернув через суд 16 млн гривень боргу

"Нафтогаз" повернув через суд 16 млн гривень боргу Фото: "Нафтогаз" виграв суд на 16 млн гривень

Кошти доведеться виплачувати "Харківської ТЕЦ-5"

НАК "Нафтогаз України" в судовому порядку стягнуто заборгованість в сумі 16 млн гривень з одного з боржників – "Харківської ТЕЦ-5". Про це йдеться в постанові суду.

Господарський суд Харківської області розглянув справу за позовом ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" до ПАТ "Харківська ТЕЦ-5", з. Подворки, про стягнення грошових коштів в розмірі понад 57 млн гривень з урахуванням нарахування штрафних санкцій.

В грудні 2014 року між сторонами був укладений договір купівлі-продажу природного газу. Газ постачався згідно з умовами договору для виробництва теплової енергії, яка споживається жителями Харкова.

З'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги та заперечення проти них, судом встановлено, що умови договору були порушені, так як оплата за прийнятий газ була проведена частково.

"На момент ухвалення судом рішення у справі у відповідача залишалася заборгованість у розмірі понад 10 млн гривень основного боргу. Крім того, перевіривши надані позивачем до матеріалів справи розрахунки 3% річних, інфляційних втрат, пені, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення позовних вимог частково", - говорить вердикт суду.

Таким чином, суд вирішив стягнути з ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" суму основного боргу з урахуванням штрафних санкцій в загальній сумі близько 16 млн гривень, скоротивши її більш ніж у три рази від спочатку заявленої позивачем.

Нагадаємо, заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень.