ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень Фото: офіс НАК "Нафтогаз України"

За підсумками тижня відповідний борг за використаний природний газ скоротився на 20 млн грн

Як повідомляє "РБК-Україна", Як повідомляє "РБК-Україна", Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ зменшилася за минулий тиждень на 20 мільйонів гривень (0,1%), склавши 21,0 млрд грн станом на 6 вересня 2016. Про це повідомили сьогодні у прес-службі НАК.

Зокрема, борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, тоді як борг прямих промислових споживачів - близько 6%.

Разом із тим заборгованість "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, зменшилася за минулий тиждень на 11 мільйонів гривень (1,1%) при загальній сумарній заборгованості ПАТ у розмірі близько 979 млрд грн.

Що стосується підприємств ТКЕ і ТЕЦ, то їхня сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" за природний газ при виробництві теплової енергії становить близько 17,6 млрд грн, з них за поточний рік - 2,4 мільярда гривень. У цілому, за минулий тиждень сумарний борг тепловиків зменшився на 32 млн гривень (0,2%).

Нагадаємо, минулого тижня "Нафтогаз" зафіксував зниження заборгованості підприємств на 154 мільйони гривень - до 21,0 млрд грн.