ua en ru

НАБУ викликало Кононенка на допит

НАБУ викликало Кононенка на допит Фото: Ігор Кононенко (РБК-Україна)

Кононенка допитають у справі, пов'язаній з Олександром Онищенком

Національне антикорупційне бюро України викликало першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка на допит у справі Олександра Онищенка. Про це на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Ситника, детективи НАБУ сьогодні викликали Кононенка на допит. Його допитають у справі, пов'язаній з хабарами за голосування у Верховній раді.

Відзначимо, минулого тижня стало відомо, що суд надав НАБУ доступ до телефону Онищенка. За даними слідства, він протягом 2014-2016 років здійснював виплати в розмірі від 20 до 100 тис. доларів ряду народних депутатів за голосування за певні законопроекти.

Також повідомлялося, що журналіст Дмитро Гнап надав слідству запис розмови з Онищенком в 2016 році та фото особистого листування нардепа з обговоренням отримання окремими депутатами хабарів.

Нагадаємо, в липні НАБУ закінчило розслідування так званої "газової справи" Онищенка. За версією слідства, він керував злочинною організацією, яка заволоділа понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням".