ua en ru

Наглядова рада Борщагівського ХФЗ відмовляє акціонерів від продажу акцій

Наглядова рада Борщагівського ХФЗ відмовляє акціонерів від продажу акцій Фото: Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод

Керівництво заводу вважає запропоновану "Дарницею" ціну недостатньою

Спостережна рада ПАТ "Науково-виробничий центр" Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" (НВО БХФЗ) спільно з юридичним та фінансовими радниками заводу не рекомендують акціонерам підприємства приймати пропозицію фармфірми "Дарниця" з продажу 25% акцій. Про це повідомляє прес-служба заводу.

Керівництво наполягає на тому, що ціна, запропонована покупцем, недостатнья і не відображає справедливу вартість компанії, - йдеться в повідомленні.

"Ми розглядаємо такі пропозиції комплексно, враховуючи як інтереси сотні акціонерів підприємства, так і наших працівників, медичної спільноти та громадськості. Ми поважаємо "Дарницю", яка так само, як і ми, пройшла довгий шлях, щоб стати сучасним європейським виробником за стандартами GMP. Однак, нас здивувала ця пропозиція з фінансової точки зору. Вона недооцінює обидві компанії і не дає впевненості, в першу чергу, акціонерам, у подальшій ефективній стратегії розвитку підприємства", - цитує прес-служба голову Наглядової ради БХФЗ Миколу Беспалько.


Спостережна рада БХФЗ готова розглянути пропозиції від інвесторів, які будуть базуватися на справедливій оцінці компанії і враховувати інтереси всіх акціонерів БХФЗ.

У той же час, компанія зазначає, що це не перша спроба фармфірми "Дарниця" придбати акції заводу. Раніше "Дарниця" вже зверталася риватно до окремих акціонерів БХФЗ з пропозиціями про придбання належних їм акцій за вищою, ніж пропонується зараз, ціною. Тоді "Дарниці" було також відмовлено, не дивлячись на низьку ціну.

Як повідомлялося, Розенко сподівається на поставку більшості закуплених Україною імпортних медпрепаратів до липня.