ua en ru

Розенко сподівається на поставку більшості закуплених Україною імпортних медпрепаратів до липня

Розенко сподівається на поставку більшості закуплених Україною імпортних медпрепаратів до липня Фото: Павло Розенко

На сьогоднішній день вже поставлено препаратів на суму приблизно 1 млрд гривень

Поставка абсолютної більшості закуплених Україною імпортних вакцин і лікарських засобів має завершитися до кінця місяця. Про це 17 червня під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день процес поставки вакцин, інших лікарських засобів, які були проведені через міжнародні закупівлі, на сьогоднішній день вже розблокований... Я сподіваюся, протягом останнього місяця буде здійснена абсолютна більшість поставок в Україну і щодо вакцин, і щодо відповідних лікарських засобів",- заявив Розенко, зазначивши, що протягом останнього місяця поставки вакцин розпочалися.


"На сьогоднішній день вже поставлено препаратів на суму приблизно 1 мільярд гривень з тих 2 мільярдів, на які були здійснені закупівлі. На сьогоднішній день поставка знаходиться безпосередньо у регіоні вже на рівні 39%", - додав Розенко.

Нагадаємо, вчора президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів".