ua en ru

НАБ і поліція затримали за хабар посадових осіб податкової інспекції Києва

НАБ і поліція затримали за хабар посадових осіб податкової інспекції Києва Фото: посадовці вимагали від підприємця 36 тис. доларів

Серед затриманих - слідчий та начальник слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвокат, який виконував роль посередника

Детективи НАБУ спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів м. Києва на хабарі. Про це повідомляє прес-служба НАБ.

Серед затриманих - слідчий та начальник слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвокат, який виконував роль посередника.


"В процесі досудового розслідування встановлено, що дана група осіб, діючи з умислом, вимагала 36 тис. доларів США від підприємця міста Києва, і отримала частину вказаної суми, а саме 10 тис. доларів США за вчинення на його користь дій, направлених на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації", - йдеться в повідомленні.

В результаті проведених обшуків, окрім речових доказів у провадженні, в службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн гривень, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро та 270 тис. доларів. Наразі, зазначили в НАБ, джерела походження коштів перевіряються.

Всі троє були затримані в порядку, визначеному ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Як додали в НАБ, санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або ж займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, китайський генерал отримав довічний термін за хабарі.