ua en ru

Наступного тижня планується візит Януковича в Росію, - ЗМІ

Наступного тижня планується візит Президента України Віктора Януковича в Російську Федерацію.

Наступного тижня планується візит Президента України Віктора Януковича (на фото) в Російську Федерацію. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на джерела в Адміністрації Президента.

Очікується, що поїздка відбудеться в кінці наступного тижня.

Під час візиту має відбутися зустріч Януковича і Президента РФ Володимира Путіна.

Відзначимо, що МЗС України не підтвердив інформацію про даний візит.

"Дана інформація про підготовку або проведення візиту Президента озвучує і анонсує виключно Адміністрація Президента. Якщо такий візит відбудеться або планується, то про його цілях і дати повідомить Адміністрація Президента", - зазначив директор Департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс.

У теж час, джерела в АП повідомили РБК-Україна, що згідно з протокольними домовленостями Президент РФ Володимир Путін розіслав всім главам держав запрошення на Олімпіаду в Сочі, яка відкриється 7 лютого. Однак, ніякої підготовки для здійснення даного візиту українською стороною на даний момент розпочато не було.

За інформацією "Дзеркала тижня", останній раз Янукович перебував у Росії 8 січня, куди він таємно вилетів через Донецьк. Про цей візит не було повідомлено офіційно.

Остання ж офіційна зустріч глав двох держав відбулася в Москві 17 грудня минулого року.

Тоді пройшло засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням Президентів України і РФ за підсумками якого, зокрема, "Газпром" і "Нафтогаз" підписали доповнення до контракту, який передбачає зниження ціни російського газу до 268,5 дол. за тисячу куб. м.

Крім того, за результатами держкомісії було прийнято рішення про виділення 15 млрд дол. на придбання єврооблігацій України. Також було підписано низку міждержавних угод.