ua en ru

У МВС розповіли про ситуацію з підкупом виборців

У МВС розповіли про ситуацію з підкупом виборців Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Правоохоронцям відомо про спроби таких дій, які виходять "з різних таборів"

У Міністерстві внутрішніх справ України за станом на сьогодні, 11 лютого, кримінальні справи про масові підкупи виборців кандидатами в ході кампанії на виборах 2019 відсутні.Про це заявив керівник координаційного штабу МВС щодо забезпечення правопорядку на виборах, радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в МВС "відстежують цю ситуацію".

"В даний час нічого не доведено. На даний момент немає таких справ, у яких би йшлося про те, що був підкуп, серйозний підкуп великої кількості виборців", - сказав Стойко і зазначив, що правоохоронцям відомо про спроби таких дій, які виходять з різних таборів".

Разом з тим, він повідомив, що "мають місце і провокаційні повідомлення про те, що в тому чи іншому штабі кандидатів у президенти займаються створенням так званих "мереж".

Нагадаємо, за добу Національна поліція відкрила три кримінальні провадження за підкуп виборців в ході кампанії на виборах 2019.

Як писало РБК-Україна раніше, комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримав проект закону №8270 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства".