ua en ru

У МВС відкинули звинувачення США в фінансуванні Україною антисемітизму

У МВС відкинули звинувачення США в фінансуванні Україною антисемітизму Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

У відомстві здивовані згадкою міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Міністерство внутрішніх справ України відкидає звинувачення американських конгресменів у фінансуванні Україною антисемітизму. Про це заявили в МВС, пише "Радіо Свобода".

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає неприпустимим, щоб у сучасній Україні будь-якого з українських чи іноземних громадян дискримінували, залякували або переслідували за приналежність до іншого віросповідання, нації або культури. Всі подібні злочинні прояви отримують принципову і швидку реакцію правоохоронних органів", - заявили в МВС.

Повідомляється, що у МВС відкидають звинувачення на адресу військового підрозділу Національної гвардії України, який конгресмени назвали "неонацистським батальйоном "Азов".

Також у відомстві нагадали про затримання угруповання, яке здійснювало напади на дипломатичні установи, іноземні організації, пам'ятники архітектури та культові споруди на території держави "з провокаційною метою підриву дружніх стосунків України з іноземними партнерами, зокрема, США, Польщею, Угорщиною, Ізраїлем".

Наголошується, що в МВС "здивовані згадкою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і обіцяють надати всі необхідні роз'яснення".

"Сподіваємося, що Державний департамент США відреагує на звернення групи конгресменів і відповідним чином проінформує їх про позицію української сторони з цього приводу", - заявили в МВС.

Нагадаємо, раніше 26 квітня в Конгресі Сполучених Штатів Америки 56 членів парламенту висловили занепокоєння з приводу повідомлень про "заперечення Голокосту" в Польщі та Україні, а також шануванням в Україні "нацистських колаборантів".

"Ми висловлюємо своє занепокоєння з приводу останніх повідомлень про спотворення та заперечення Голокосту, що підтримується державами в Європі, особливо в Польщі та Україні. Ці події є неприйнятними, особливо враховуючи сьогоднішній глобальний сплеск антисемітизму.