ua en ru

У Молдові назвали провокацією навчання РФ та невизнаного Придністров'я

У Молдові назвали провокацією навчання РФ та невизнаного Придністров'я Фото: російські військові (mil.ru)

У Молдові вважають, що вчення Придністров'я і РФ можуть призвести до дестабілізації ситуації

Військові навчання в невизнаній "Придністровській молдавській республіці" при підтримці Російської Федерації є провокацією і можуть дестабілізувати ситуацію в зонах безпеки. Про це заявляє молдавська делегація Об'єднаної контрольної комісії, передає Noi.md.

"Згадані дії, як і інші аналогічні, зроблені раніше придністровською стороною за підтримки контингенту миротворців з Російської Федерації, ми кваліфікуємо як провокаційні і викликають, порушують існуючий механізм розгортання операції з підтримання миру. Представники Тирасполя знову демонструють нездатність виконати свої зобов'язання, повністю ігноруючи основні документи Комісії, блокуючи, таким чином, раніше досягнуті домовленості на рівні співголів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що ділянка, де планується провести навчання, був заблокований придністровською стороною без попереднього повідомлення Об'єднаного військового командування.

Відзначимо, що мова йде про миротворчої операції в Придністров'ї, яка, як вважають молдовська влада, є фактором збереження придністровського конфлікту.

"Операція з підтримання миру, яку деякі так прославляють, перетворилася у фактор збереження придністровського конфлікту, оскільки упередженість і симпатії російських миротворців до сепаратистського режиму Тирасполя є абсолютно очевидними", - заявили в уряді Молдові.

Нагадаємо, раніше парламент Молдови прийняв декларацію з вимогою вивести російські війська з території невизнаного Придністров'я.