ua en ru

Укриття не для всіх. Школи Києва закриті для сторонніх

Укриття не для всіх. Школи Києва закриті для сторонніх Фото: у Києві стороннім заборонили користуватися укриттями в школах (Віталій Носач, РБК-Україна)

Укриття у школах Києва доступні лише для учнів та вчителів. Для сторонніх вхід до закладів освіти закритий навіть під час повітряної тривоги.

Про це йдеться у відповіді департаменту Муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації на запит РБК-Україна.

Рішення про обмеження доступу до шкільних укриттів міська влада столиці ухвалила ще 21 червня.

"... Забезпечити вивільнення приміщень закладів освіти від сторонніх осіб, що не є учасниками освітнього процесу, для створення безпечних умов перебування здобувачів освіти й працівників у закладах освіти під час військового стану", - повідомили в КМДА.

Школи та укриття

Від початку війни школи для багатьох жителів Києва перетворилися на укриття. У столиці з 420 комунальних шкіл більшість (близько 77%) мають найпростіші укриття чи бомбосховища.

З 1 вересня такі навчальні заклади відкрили свої двері для учнів. За словами мера столиці Віталія Кличка, цього року навчання у класах розпочали 138 тисяч школярів.

У столиці лише 18 шкіл не мали змоги організувати укриття і проводитимуть навчання винятково онлайн.