ua en ru

Мін'юст планує надавати частину нотаріальних послуг через Skype

Мін'юст планує надавати частину нотаріальних послуг через Skype Фото: міністр юстиції України Павло Петренко (прес-служба Мін'юсту)

Про це сьогодні заявив міністр юстиції України Павло Петренко на зустрічі з порталом держпослуг iGov

Протягом місяця Міністерство юстиції України представить проект щодо можливості надання частини нотаріальних послуг за допомогою системи VoIP-месенджера Skype. Про це сьогодні заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час зустрічі з розробниками і представниками порталу державних послуг iGov, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, що ми дуже швидко, десь протягом місяця, презентуємо і законопроект, і модель переведення частини нотаріальних послуг у режим "Скайпу", і спрощення реально для тих людей, які зараз мають труднощі з отриманням довіреності або інших нотаріальних послуг. Ми спростимо їм життя", - запевнив глава Мін'юсту в понеділок 15 лютого.

Відтепер ви самі обираєте місце реєстрації бізнесу та нерухомості за якістю сервісів та зручністю розташування.Конкуренція, демонополізація та децентралізація знищують корупцію!Це новий Мін'юст!Гарних вихідних вам, друзі!

Опубліковано Павлом Петренком 29 січня 2016 р.

Нагадаємо, напередодні Петренко анонсував переведення всіх сервісів Мін'юсту в електронний формат, а також запропонував зробити доступ до реєстру речових прав на нерухоме майно безоплатним. За минулий рік відповідними послугами на загальну суму 3,5 мільйони гривень скористалися понад 100 тисяч громадян.

Крім того, за підсумками року іншим державним онлайн-сервісом - для реєстрації бізнесу - скористалися близько двох мільйонів українців.

Раніше, наприкінці жовтня 2015 року в Україні запрацювала система електронного апостиля, а з липня Мін'юст запустив інтернет-сервіс з реєстрації народження дитини, смерті та шлюбу.