ua en ru

Міністр економіки ФРН відвідає Україну та РФ для обговорення "Північного потоку-2"

Міністр економіки ФРН відвідає Україну та РФ для обговорення "Північного потоку-2" Фото: Петер Альтмаєр (flickr.com/germanembassylondon)

За інформацією джерел в німецькому уряді, візити Петера Альтмайера заплановані на 13 і 14 травня

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр планує 13 і 14 травня відвідати Україну та Росію для переговорів про транзит російського газу в Європу і газопровід "Північний потік-2". Про це повідомили джерела в урядових колах ФРН, передає dpa.

Наголошується, що Альтмаєр має намір обговорити зі своїм українським і російським колегами питання енергетики та економічної політики.

Так, головними темами переговорів називаються проекту газопроводу "Північний потік-2" та транзит через Україну поставок російського природного газу в Європу.

Також повідомляється, що глава Мінекономіки ФРН планує взяти участь у підготовці зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна 18 травня в Сочі.

Нагадаємо, міністр енергетики Литви Жигимантас Вайчюнас і міністр енергетики України Ігор Насалик підписали спільну заяву про загрози, які виникають через проекту будівництва трубопроводу "Північний потік-2".