ua en ru

Мінфін і ще 10 міністерств не обслуговуються банками РФ з санкційного списку

Мінфін і ще 10 міністерств не обслуговуються банками РФ з санкційного списку Фото: міністр фінансів Наталія Яресько

Міноборони, МВС, Міненерго і ще два відомства не дали відповідей

Міністерство фінансів України і ще десять міністерств запевнили, що не обслуговуються російськими банками і не закуповують товари і послуги у російських компаній, які потрапили під антиросійські санкції. Про це РБК-Україна повідомили у відповідних відомствах.

"Закупівля товарів і послуг в російських компаніях, які потрапили в санкційний список...не здійснюється. Розрахунково-касове обслуговування за бюджетною програмою КПВК 3501010 "Керівництво та управління у сфері фінансів" здійснюється на підставі договору від 15.01.2015 року №13010-05/1 з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", - повідомила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

Також не обслуговуються в російських банках і не закуповують товари і послуги у російських компаній з санкційного списку Міністерство екології та природних ресурсів, Міністерство інфраструктури, Міністерство регіональної політики, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство аграрної політики, Міністерство молоді і спорту, Міністерство юстиції, Міністерство економіки, Міністерство освіти і науки та Міністерство закордонних справ.

Зокрема, у Моз зазначили, що вживають заходів для забезпечення застосування персональних економічних санкцій у повному обсязі.

Не дали відповіді щодо обслуговування юридичними особами санкційного списку Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Міністерство енергетики, Міністерство соціальної політики і Міністерство інформаційної політики.

Нагадаємо, 16 вересня 2015 Указом Президента України № 549/2015 був введений в дію санкційний список російських компаній у відповідності з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року - "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".