ua en ru

Понад мільйон мешканців без води: в ООН відреагували на обстріл інфраструктури Донбасу

Понад мільйон мешканців без води: в ООН відреагували на обстріл інфраструктури Донбасу Фото: 49 населених пунктів у Донецькій області без води після обстрілу (GettyImages)

Організація об'єднаних націй закликає утриматися від нанесення ударів по критично важливої інфраструктури водопостачання Донбасу. Раніше окупанти позбавили жителів води, здійснивши обстріл.

Про це заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжаррик, передає "Голос Америки".

За словами Дюжаррика, ООН відомо про те, що у вівторок унаслідок обстрілу було пошкоджено лінію електропостачання біля головної водопомпової станції Донбасу. Унаслідок обстрілу без подачі води залишилися понад 1,1 мільйона жителів п'ятдесяти довколишніх населених пунктів по обидві сторони лінії зіткнення.

"Хоча сьогодні ремонтні бригади змогли швидко полагодити пошкоджені лінії електропередач, ми повторюємо заклик до всіх учасників не завдавати ударів по критично важливій інфраструктурі водопостачання на сході України", - заявив Дюжаррик.

Він нагадав журналістам про те, що цього року ООН і її партнерам - гуманітарним організаціям - потрібно витратити 168 мільйонів доларів, щоб допомогти найбіднішим двом мільйонам з 3,4 мільйона жителів на сході України.

Поки ООН отримала лише 5,5% від цієї суми, сказав Дюжаррик, який також закликав учасників конфлікту надавати повний доступ в зазначені райони співробітників гуманітарних місій.