ua en ru

МЗС України спростував заяви російських чиновників про спалах в країні праворадикальних настроїв

Міністерство закордонних справ України спростовує заяви російських чиновників про нібито спалаху праворадикальних настроїв в Україні.

Міністерство закордонних справ України спростовує заяви російських чиновників про нібито спалаху праворадикальних настроїв в Україні. Про це сьогодні під час брифінгу заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми категорично відкидаємо озвучені нещодавно офіційними представниками Російської Федерації тези про нібито спалаху в Україні праворадикальних настроїв. Всім відомо, що на поширенні подібної дезінформації російська пропагандистська машина будує свою агресивну окупаційну політику щодо України", - повідомив Перебийніс.

У той же час він зазначив, що Росія сама активно співпрацює з націоналістичними і праворадикальними силами в Європі і використовує їх у своїй пропаганді.

Зазначимо, нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про спалах праворадикальних настроїв в Україні.

Нагадаємо, український МЗС також спростував інформацію організації Human Rights Watch про використання українськими військовими заборонених касетних бомб.