ua en ru

МЗС Росії про пропозицію Ердогана: про посередництво щодо Донбасу не може йти мови

МЗС Росії про пропозицію Ердогана: про посередництво щодо Донбасу не може йти мови Фото: офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова (facebook com MIDRussia)
Автор: Юлия Бойко

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації вважають, що не може йти мови про посередницьку роль президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана у врегулюванні ситуації на Донбасі. У Москві в черговий раз назвали конфлікт нібито внутрішньоукраїнським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

"Ні про яку посередницьку роль Туреччини між Росією і Україною щодо врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту не може йти мови", - зазначила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

Вона також заявила, що Росія нібито не є стороною даного конфлікту.

"Ми, безумовно, вдячні турецькій стороні і зокрема президенту Туреччини за прагнення сприяти внутрішньоукраїнському врегулюванню. Важливим кроком на цьому напрямку міг би стати його внесок у переконання української влади відмовитися від агресивних планів щодо Донбасу, нарешті, почати виконувати мінські домовленості в прямому діалозі з представниками Донецька і Луганська", - додала Захарова.