ua en ru

В МЗС розказали, чому про денонсацію угоди з Росією по Азовському морю не може й бути мови

В МЗС розказали, чому про денонсацію угоди з Росією по Азовському морю не може й бути мови Фото: Олена Зеркаль (yes-ukraine.org)

За словами Зеркаль, для України це безпекове питання

Денонсація угоди з Російською Федерацією дасть можливість Росії заявити про територіальний спір. Про заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час Спеціальної XIII наради керівників закордонних дипломатичних представництв України, йдеться на сторінці Міністерства закордонних справ у Twitter.

Так, Зеркаль зазначила, що про денонсацію угоди з Росією по Азовському морю не може й бути мови.

"Це дасть можливість РФ заявити про територіальний спір. Для нас це безпекове питання, тому використовуємо наявні інструменти, щоб врегулювати це питання", - заявила Зеркаль.

В МЗС розказали, чому про денонсацію угоди з Росією по Азовському морю не може й бути мови

Зазначимо, Спеціальна XIII нарада керівників закордонних дипломатичних представництв України триватиме до 28 серпня. Сьогодні українські посли відвідують лінію дотику на Донбасі.

Нагадаємо, 11 липня у Верховній раді України було зареєстровано проект постанови №8583 "Про звернення Верховної ради України до президента, міністра оборони стосовно договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки".

Так, автори постанови наголошують на систематичних порушеннях свободи судноплавства, затримання та перешкоджання ФСБ Росії суднозаходам в порти України на Азовському морі.

"Верховна рада України постановляє: президенту України подати до Верховної ради проект закону про денонсацію договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки… із подальшою делімітацією державного кордону в Азовському морі", - сказано у тексті проекту.