ua en ru

Нарада послів триватиме до 28 серпня, - Зеркаль

Нарада послів триватиме до 28 серпня, - Зеркаль Фото: Олена Зеркаль (yes-ukraine.org)

У нараді беруть участь більше 10 послів України за кордоном

Спеціальна XIII Нарада керівників закордонних дипломатичних представництв України триватиме до 28 серпня. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

За її словами, сьогодні українські посли відвідують лінію дотику на Донбасі. Всього нарада триватиме до 28 серпня.

"Нарада послів триває всі ці дні. Вчора (25 серпня, - ред.) вона почалася. Сьогодні посли відвідують Донбас, лінію дотику. Завтра і післязавтра нараду буде продовжено, - зазначила Зеркаль і додала, що дипломати обговорюють низку важливих питань.

На нараду прибули глава місії України при НАТО Вадим Пристайко, представник України при ЄС, посол у Бельгії і Люксембурзі Микола Точицький, а також постпред при Раді Європи Дмитро Кулеба і постпред при ООН Володимир Єльченко. Також у спеціальній нараді беруть участь посли Валерій Чалий, Андрій Дещиця, Олександр Щерба, Ігор Долгов та Наталія Галибаренко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що українські дипломати вилетіли на Донбас в рамках заходів по нараді послів.

До цього посол України в США Валерій Чалий заявив, що в Києві пройде засідання спеціальної наради послів. Одним з питань, які будуть обговорюватися, стане медична реабілітація українських військовослужбовців в інших країнах.