ua en ru

МЗС закликав Захід посилити санкції проти РФ за обшуків в окупованому Криму

МЗС закликав Захід посилити санкції проти РФ за обшуків в окупованому Криму Фото: МЗС України (РБК-Україна)

23 листопада в окупованому Криму пройшли обшуки

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політичний, економічний і санкційне тиск на Російську Федерацію у зв'язку з черговими обшуками й арештами в окупованому Криму. Про це повідомляє пресс-служба відомства.

"Закликаємо міжнародних партнерів посилити політичний, економічний і санкційне тиск на державу-агресора для того, щоб захистити населення півострова від цілеспрямованих знущань і переслідувань з боку кремлівської окупації, припинити жахливі злочини і прискорити деокупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - йдеться в повідомленні прес-служби

Так, МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку із злочинними діями російської окупаційної влади в Криму і черговою хвилею незаконних обшуків і затримань, які призвели до смерті ветеранки кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Нагадаємо, 23 листопада в окупованому Російською Федерацією Криму затримали кількох членів Меджлісу, яких підозрюють у вимаганні грошей у громадянина Туреччини. Після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка.

Прокуратура Криму порушила кримінальну виробництво за фактами проведення незаконних обшуків, затримань і смерті ветерана кримськотатарського національного руху.