ua en ru

У МЗС Данії викликали російського посла

У МЗС Данії викликали російського посла Фото: У МЗС Данії викликали російського посла через порушення (УНІАН)
Автор: РБК-Украина

У Міністерство закордонних справ Данії викликали посла Росії в Копенгагені. Виклик російського посла пов'язаний з порушеннями данського повітряного простору винищувачами Російської Федерації.

"Той факт, що винищувачі РФ двічі порушили повітряний простір Данії, є серйозним і неприпустимим порушенням всіх діючих міжнародних норм і правил військових польотів. Це не можна трактувати як щось інше, як ганебний і абсолютно не потрібно спеціально провокаційний Російський вчинок", - заявив Міністр закордонних справ Данії Йеппе Кофод.

У відомстві зазначили, що Кофод супроводжуватиме прем'єр-міністра на саміті НАТО. Під час нього міністр закордонних справ, серед іншого, скористається можливістю обговорити порушення повітряного простору літаками РФ зі своїми колегами.

"На щастя - це одна з рідкісних ситуацій, коли я відчуваю себе вимушеним викликати посла. Це серйозний і однозначний дипломатичний крок. Послу Росії дали зрозуміти, що такі провокаційні польоти повинні припинитися і міжнародні закони і правила слід застосовувати як до Росії, так і до всього іншого", - заявив глава МЗС Данії.