ua en ru

Меркель виступила проти будь-якої зміни кордонів на Балканах

Меркель виступила проти будь-якої зміни кордонів на Балканах Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Меркель розкритикувала ідеї про новий розділ Косова

Німецький канцлер Ангела Меркель не підтримує ініціативу лідерів Сербії та Косова про зміну кордонів. Про це вона заявила на прес-конференції з прем'єр-міністром Боснії і Герцеговини Денисом Звиздічем, передає Politico.

Зокрема, Меркель прокоментувала нову ідею про розподіл Косова. Президент Сербії Олександр Вучич в липні виступив з пропозицією приєднати північ Косова до Сербії.

"Територіальна цілісність держав Західних Балкан встановлена і недоторкана. Це треба повторювати знову і знову, тому що знову і знову робляться спроби говорити про кордони, а ми не можемо цього робити", - заявила Меркель.

Зазначимо, ще одним обговорюваним сценарієм є приєднання частини Південної Сербії, більшість населення якої складають албанці, до Косова. Зазначимо, в частково визнаному Косові в основному проживають етнічні албанці.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Сербії провели екстрену нараду через ризик загострення з Косово. Російська розвідка нібито передала Белграду дані про підготовку вторгнення на північ Косова для утвердження суверенітету на всій його території.

До цього повідомлялося, що Косово хоче залучити нових посередників до переговорів з Сербією.