ua en ru

Меркель пообіцяла керувати урядом Німеччини до 2021 року

Меркель пообіцяла керувати урядом Німеччини до 2021 року Фото: Ангела Меркель озвучила свої плани (bundesregierung.de)

Вона має намір залишатися при владі до 2021 року у разі перемоги її партії на виборах до Бундестагу

Канцлер Німеччини Анґела Меркель має намір залишатися при владі до 2021 року у разі перемоги блоку партій Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС) на виборах до Бундестагу восени 2017 року. Про це голова німецького уряду заявила ввечері 16 липня в ефірі телеканалу ARD, передає DW.

На запитання, чи вона може це гарантувати, Меркель відповіла, що жодна людина не має абсолютного контролю над власною долею.

"Однак я маю твердий намір вчинити саме так, як я сказала людям", - наголосила канцлер, додавши, що на цьому базується довіра.

Меркель також відповіла на критику вибору місця проведення саміту лідерів країн Великої двадцятки у Гамбурзі.

"Було очевидно, що (саміт - ред.) треба провести у великому місті", - заявила канцлер і зауважила, що зраділа згоді гамбурзького бургомістра Олафа Шольца.

Водночас вона визнала частку своєї відповідальності через заворушення, які виникли в місті у дні саміту.

"Там відбулися речі, які є абсолютно неприйнятними, і за них я несу відповідальність, як і Олаф Шольц", - вважає глава німецького уряду

При цьому Меркель дистанціювалася від нападів її соратників по ХДС на соціал-демократа Шольца та закликів до його відставки.

Нагадаємо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що членство в Європейському Союзі є однією з найсильніших сторін Німеччини.