ua en ru

Членство в ЄС є однією з найсильніших сторін Німеччини, - Меркель

Членство в ЄС є однією з найсильніших сторін Німеччини, - Меркель Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Канцлер ФРН обіцяла поглибити інтеграцію ЄС у разі її переобрання

Канцлер Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Ангела Меркель заявила, що членство в Європейському Союзі (ЄС) є однією з найсильніших сторін ФРН. Про це повідомляє Reuters.

"Назвавши членство в ЄС однією з найсильніших сторін Німеччини, Меркель заявила, що Brexit і вибори у Франції та Нідерландах, у яких проєвропейські партії перемогли популістських кандидатів, змінило її точку зору", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Меркель поглибити європейську інтеграцію, якщо вона буде переобрана на четвертий термін.

"Останні кілька місяців ми зрозуміли, що Європа - це більше, ніж просто бюрократія та економічне регулювання, країни Європи, які живуть разом в ЄС, мають якесь відношення до війни і миру. Що десятиліття світу після Другої світової війни були б абсолютно немислимі без ЄС", - заявила канцлер.

За її словами, вона готова до пропозицій про зміцнення єдиної валюти за допомогою призначення міністра фінансів єврозони, який буде здійснювати нагляд за об'єднаним бюджетом на інвестиції та перекази, щоб допомогти пом'якшити різницю в економіках країн-членів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина і Франція мають намір спільно виробляти винищувачі. Відзначається, що нові пілотовані винищувачі і безпілотні літаки повинні замінити французькі Rafale і Eurofighter.