ua en ru

У Маріуполі розташується один із центрів авіації МВС, - Аваков

У Маріуполі розташується один із центрів авіації МВС, - Аваков Фото: Арсен Аваков (acebook.com/mvs.gov.ua)

Аваков заявив, що МВС працює над "великим вертолітним проектом"

У Маріуполі буде розташовуватись один з регіональних центрів авіації Міністерства внутрішніх справ (МВС). Про це повідомив мінстр Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

За його словами, наразі міністерство працює над "великим вертолітним проектом". Він базується на новій системі взаємодії всіх служб МВС.

"Це сервіс і безпека для простих громадян. Це санітарна авіація, якої у нас на даний момент не існує, транспортування тяжкохворих, вивезення людей із зони надзвичайних ситуацій", - повідомив Аваков.

Міністр додав, що протягом двох років ця система запрацює по всій країні. Серед основних завдань - охорона кордону, особливо морського, забезпечення спеціальних функцій пожежників, поліцейських і гвардії.

"Цей ступінь можливостей запрацює в Україні до кінця року. Донецька область теж в цьому переконається", - зазначив він.

У Маріуполі розташується один із центрів авіації МВС, - Аваков

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков під час робочої поїздки до Чернігівської області зазначав, що у цьому році підрозділи Міністерства внутрішніх справ України отримають перші чотири вертольоти французької фірми Airbus Helicopters.

Зазначимо, 29 травня 2018 року Україна підписала другий етап міжурядової угоди із Францією про закупівлю вертольотів Airbus Helicopters. Йдеться про про закупівлю 55 вертольотів.

Додамо, що вже 21 червня українська та французька сторони домовились про набір пілотів до єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС, які проходитимуть навчання у Франції.