ua en ru

Перші 4 французькі вертольоти підрозділи МВС отримають вже у цьому році, - Аваков

Перші 4 французькі вертольоти підрозділи МВС отримають вже у цьому році, - Аваков Ілюстративне фото (mvs.gov.ua)

Три вертольоти передадуть рятувальникам

У цьому році підрозділи Міністерства внутрішніх справ (МВС) України отримають перші чотири вертольоти французької фірми Airbus Helicopters. Про це повідомив глава міністерства Арсен Аваков у вівторок, 25 вересня, під час робочої поїздки до Чернігівської області, передає прес-служба МВС.

За його словами, три машини працюватимуть у підрозділах ДСНС - це гвинтокрил, обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще один гелікоптер Н-225 надійде у авіапідрозділ Національної гвардії України.

"Це будуть вертольоти для служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені усіма видами спецтехніки, системами відеоспостереження, можливостями для десантування та інше", - сказав Аваков.

Він додав, що сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС буде розташований у Ніжині. Також для нових гелікоптерів вже почали готувати льотний склад, який проходитеме навчання у Франції.

Нагадаємо, 29 травня 2018 року Україна підписала другий етап міжурядової угоди із Францією про закупівлю вертольотів Airbus Helicopters. Йдеться про про закупівлю 55 вертольотів.

Додамо, що вже 21 червня українська та французька сторони домовились про набір пілотів до єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС, які проходитимуть навчання у Франції.