ua en ru

Макрон закликав країни Європи до посилення співпраці у сфері безпеки

Макрон закликав країни Європи до посилення співпраці у сфері безпеки Фото: президент Франції Еммануель Макрон

Макрон закликав посилити співпрацю у сфері безпеки після теракту в Манчестері

У рамках саміту НАТО, який проходить у Брюсселі, президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу зміцнювати співробітництво у сфері безпеки та обміну розвідданими після теракту у Манчестері, передає Reuters.

На думку Макрона, країна Європи повинні активізувати співпрацю для запобігання подальшим нападам.

"Крім солідарності, очевидно, що нам необхідно зміцнювати європейське співробітництво у сфері розвідки, обміну інформацією та захисту наших спільних кордонів", - заявив Макрон.

Повідомляється, що в рамках саміту НАТО в Брюсселі, а потім на зустрічі "Великої сімки" на Сицилії новообраний президент вперше зустрінеться з багатьма своїми колегами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і президент Французької Республіки Еммануель Макрон висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Петро Порошенко провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Напередодні запланованої зустрічі глави Франції з президентом Росії Володимиром Путіним, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі", - йдеться в повідомленні.