ua en ru

Ляшко заперечує, що закриття парків мало лише психологічний ефект

Ляшко заперечує, що закриття парків мало лише психологічний ефект Фото: Віктор Ляшко (РБК-Україна)

Ляшко вважає, що схожа ситуація була з масками

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко не стверджував, що парки не несли епідемічного сенсу, бо саме їхнє закриття дозволило запобігти скупченню людей. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Ляшко зазначив, що схожа ситуація була з масками.

"Схожа історія була з масками. Коли ми запроваджували масковий режим всі критикували, але згодом Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в умовах пандемії кожна людина вважається потенційно інфікованою і що носіння масок є необхідним", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що заборона на відвідування парків і скверів під час карантину була пов'язана з впливом на епідеміологічний процес за допомогою психологічного тиску на людей. Тоді він сказав, що таку методику використовують багато країн по всьому світу.

Зазначимо, уряд України планує продовжити карантин й після 22 травня.

Разом з тим, з 11 травня за рішенням Кабінету міністрів в Україні ослаблено карантин, але ряд закладів залишаються закритими.

Додамо, заклади, які надають послуги населенню повинні були підготуватися до роботи до 11 травня, в тому числі виконати вимоги МОЗ для кожної категорії бізнесу.