ua en ru

Ложкін: медіахолдинг UMH group на момент продажу "сягнув стелі"

Ложкін: медіахолдинг UMH group на момент продажу "сягнув стелі" Фото: Борис Ложкін у недільному радіоефірі ("Ютуб"-канал /"Радио Вести")

Глава АП розповів про кілька причин, що спонукали інвестора залишити медіабізнес по досягненню стелі з UMH Group

Великий медіабізнес є малореальним в Україні за умов появи тренду на диктатуру при стагнуючій економіці. Про це сьогодні заявив глава Адміністрації президента України Борис Ложкін в ефірі "Шоу Павла Шеремета" "Радио Вести".

Як зазначається, під час недільного радіоінтерв'ю Ложкін назвав істинні "кілька причин" однієї з найбільших угод на корпоративному медіаринку 2012-2013 щодо продажу UMH group (United Media Holding N. V.).

Ложкін: медіахолдинг UMH group на момент продажу "сягнув стелі"

"Насправді справжню причину (продажу медіахолдингу) у книзі (презентована напередодні "Четверта республіка", - ред.) викладено, там не тільки, по-моєму, це вказано. Якщо ми говоримо про книгу, то я справді не вважаю цю угоду такою, що заслуговує на більшу увагу, ніж те, яку було приділено", - зазначив 20 березня глава АП.

Загалом, для продажу УМХ, за словами Ложкіна, було "кілька причин". "Це і те майбутнє, до якого Україна йшла, що тоді було - на жаль, воно не виглядало оптимістичним і з точки зору бізнес-клімату, і з точки зору свободи слова та розвитку медіабізнесу на початку 2012 року", - додав в ефірі "Радіо Вести" екс-глава UMH Group.

"Припускаючи, що майбутнє буде таким, очевидним, з точки зору інвестора, є прийняття рішення про продаж - але не тільки. На той момент часу, говорячи про економіку у принципі - Україна вже стагнувала, практично не було зростання. І якщо говорити про нашу групу, яка, до речі, займалася не тільки періодикою, але й була найбільшою в Інтернеті і радіо, ми досягли стелі", - наголосив він.

Ложкін: медіахолдинг UMH group на момент продажу "сягнув стелі"

За словами Ложкіна, подальший рух у країні, яка "йде до тих нових умов... і до диктатури теж", з точки зору інвестора було унеможливлено.

"Тому що ми мали, скажімо так, рух, такий тренд до диктатури в ситуації стагнуючої економіки. Будь-якому адекватному бізнесменові було зрозуміло, що розвиток бізнесу, особливо в такій сфері, у якій ми займалися, швидше за все, є малореальним. І що треба було робити в цій ситуації?" - нагадав він.

Як запевнив глава АП, продаж УМХ пройшов у суворій відповідності до законодавства. "Я абсолютно чистий перед українським законом... Я плачу податки як законослухняний платник податку, і плачу їх чимало", - сказав Ложкін.

Нагадаємо, переговори про залучення зовнішнього фінансування UMH Group завершила в червні 2013. Як зазначали відразу декілька близьких до медіагрупи джерел "Комерсант-Україна", одна з найбільших на той час у країні United Media Holding N. V. (UMH) Бориса Ложкіна в четвер 20 червня 2013 завершила переговори про залучення зовнішнього фінансування.

Інформацію про закриття угоди підтвердив і генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа, якого UMH залучила для пошуку зовнішнього інвестора.

Залученої суми, а також форми фінансування, інвестора та інших параметрів угоди не було оприлюднено. Раніше Ложкін заявляв виданню про плани залучити від 40 до 70 мільйонів доларів при загальній оцінці всього холдингу у 450-500 млн дол.

Ложкін: медіахолдинг UMH group на момент продажу "сягнув стелі"

Того ж дня Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив United Media Holding N. V. купити "Комсомольську правду - Україна".

Чистий прибуток UMH в 2012 виросла більш ніж в 13 разів - до 16,3 млн доллаолов.

Як повідомлялося, Ложкін заперечує можливість призначення Ахметова і Бойка на Донбас.

Раніше сьогодні Ложкін розповів, як Порошенко продає фабрику Roshen в Липецьку.