ua en ru

UMH сьогодні завершила переговори про залучення зовнішнього фінансування, - джерела

Одна з найбільших медіагруп у країні - United Media Holding NV (UMH) Бориса Ложкіна у четвер, 20 червня 2013 р., завершила переговори про залучення зовнішнього фінансування. Про це "Комерсант-Україна" повідомили відразу кілька джерел, близьких до групи. Інформацію про закриття угоди підтвердив і генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа, якого UMH залучила для пошуку зовнішнього інвестора.

Водночас, залучену суму, форму фінансування, інвестора та інші параметри угоди Ігор Мазепа не назвав. Проте раніше в інтерв'ю виданню Борис Ложкін заявляв про плани залучити від 40 млн дол. до 70 млн дол., весь холдинг він оцінював у 450-500 млн дол. Отримати офіційні коментарі UMH і самого Ложкіна не вдалося. Але в неофіційних бесідах один з менеджерів UMH повідомив, що прес-реліз про залучення коштів планується розповсюдити в п'ятницю зранку.

Поява інформації про залучення UMH інвестицій співпало з хвилею неофіційних повідомлень про те, що купівлею частки в групі або її окремих проектах цікавиться компанія ВЕТЕК Сергія Курченка, а також сина Президента України Віктора Януковича Олександра. Співрозмовники видання, зокрема, говорили про зустрічі Бориса Ложкіна та Олександра Януковича, які відбулися на початку травня, а також вказували на перше інтерв'ю Сергія Курченка пресі, яке вийшло в журналі "Кореспондент" і нібито було частиною домовленості.

Раніше на цьому тижні в прес-службі групи "МАКО" Олександра Януковича заявили, що у нього немає ніяких планів з придбання медіаактивів. Аналогічні заяви раніше робила і ВЕТЕК.

Близько 80% UMH Group належить компанії Integrity International Holding, основними співвласниками якої є Борис Ложкін (близько 75%), а також топ-менеджери групи і структури, близькі до російських медіабізнесменів Леоніда Макарона і Вадима Горянінова. Ще 15% UMH Group належить ряду інвестфондів і приватних інвесторів, які купили в 2008 р. GDR компанії під час розміщення на Франкфуртській біржі. Решта 5% розподілені між компаніями, близькими до Петра Порошенка, Concorde Capital, а також колишніми міноритаріями KP Media, включаючи Dragon Capital.

До UMH Group входять видання "Аргументи і Факти в Україні", "Комсомольська правда в Україні", тижневики "Кореспондент", "Теленеделя". Холдинг володіє ліцензіями на видання журналів Forbes і Vogue. UMH group володіє радіостанціями Авторадіо, "Наше Радіо", Ретро FM, інформаційними інтернет-ресурсами Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, інтернет-портали Bigmir.net і I.ua.

З травня 2008 р. GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 42 офісах компанії в Росії і Україні працює близько 4 тис. співробітників.

Нагадаємо, раніше сьогодні Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив United Media Holding NV купити "Комсомольську правду - Україна".