ua en ru

Ложкін заперечує можливість призначення Ахметова і Бойка на Донбас

Ложкін заперечує можливість призначення Ахметова і Бойка на Донбас Фото: Борис Ложкін прокоментував чутки про ОРДЛО

Глава АП каже, що не брав жодного разу участі в обговоренні таких планів

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін заперечує можливість призначення керівниками окупованих територій Донбасу олігарха Ріната Ахметова і лідера фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Юрія Бойка. Про це він сказав в ефірі "Радио Вести".

"Я чув ці чутки ще влітку 2014 року. У мене жодних підтверджень, що це хоч якось відповідає дійсності, немає. Я не брав жодного разу участі в обговоренні таких планів ні стосовно одного, ні стосовно іншого. Може бути, хтось хоче, щоб так було", - заявив Ложкін.

"Я думаю, що доки не будуть виконані Мінські угоди, в принципі, цей сценарій, неважливо з яким прізвищем, не може бути реалізований", - наголосив глава АП.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомили, що кандидатури Ахметова і Бойка розглядають у якості голів окремих районів Донецької та Луганської областей. Зокрема повідомлялося, що Віктор Медведчук запропонував президенту Петру Порошенку план, згідно з яким у ОРДЛО створять адміністрації, а їхніми головами призначать фігури, які влаштували б і Київ, і Москву.