ua en ru

ЛНР заявляє про початок відведення важкої артилерії від лінії розмежування (доповнено)

ЛНР заявляє про початок відведення важкої артилерії від лінії розмежування (доповнено) Джерело фото:минобороны.рф
Самопроголошена "Луганська народна республіка" в односторонньому порядку приступила до відведення важкої артилерії на 15 км від лінії розмежування. 

Самопроголошена "Луганська народна республіка" в односторонньому порядку приступила до відведення важкої артилерії на 15 км від лінії розмежування. Про це повідомив "заступник командувача корпусу народної міліції" ЛНР Віталій Кисельов, передає "Луганський інформаційний центр".

"Сьогодні озброєння відводяться з району Трьохізбенки, Веселої гори. Відводяться установки Д-30 і БМ-21", - повідомив він.
За його словами, ЛНР готова до подальших переговорів заради досягнення миру.

"Завдяки Росії та ОБСЄ ми все-таки змогли знайти певний компроміс, який повинен надалі покласти початок великому перемир'я", - підкреслив він, запевнивши, що "все буде робитися відкрито і прозоро".

Нагадаємо, зустріч контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі повинна була відбутися у вівторок, 9 грудня, проте сторони не змогли домовитися. Пізніше з'явилася інформація, що зустріч можуть перенести на 11 або 12 грудня. 10 листопада в ЛНР повідомили про перенесення скайп-конференції учасників мінської групи.

Зазначимо, що 9 грудня на всіх позиціях сил АТО на Донбасі введено в дію режим припинення вогню.