ua en ru

Лещенко: соратник Авакова вивів з України на офшорні рахунки 40 млн дол

Лещенко: соратник Авакова вивів з України на офшорні рахунки 40 млн дол Фото: народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" (БПП) Сергій Лещенко

На момент переведення ці гроші були не задекларовані

Найближчий соратник міністра внутрішніх справ Арсена Авкова Ігор Котвицький вивів з України на рахунок компанії з Панами 40 мільйонів доларів або 1 мільярд гривень. Про це своєму Facebook повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" (БПП) Сергій Лещенко.

"Ігор Котвицький - це "гаманець" Арсена Авакова. До обрання в парламент він керував сімейною корпорацією чинного міністра внутрішніх справ. Влітку цього року Котвицький вивів з України 40 мільйонів доларів на рахунок офшорної компанії з Панами. Для цього Котвицький перекупив борг одного з українських юридичних осіб перед закордонною компанією", - написав Лещенко.

Коли цей факт розкрився, почалися перевірки і внутрішні розслідування.

"Виявилося, що гроші були покладені на рахунок Котвицького в "Ощадбанку Росії" під час Революції гідності і перебували там весь 2014 рік. А для переказу грошей використовувався державний "Ощадбанк України", яким керує соратник Яценюка і Авакова Андрій Пишний", - додав нардеп.

За його словами, на момент переведення ці гроші були у нього незадекларированы.

"А "Ощадбанк" на чолі з іншим соратник Яценюка-Авакова пропустив платіж. Коли все вже трапилося, депутат "згадав" про 1 мільярд і вніс його в декларацію. Ну, "забув" про 1 мільярд на своєму рахунку - з ким не буває?", - написав Лещенко.

Нардеп також додав, що у зв'язку з подією, він направив запити в Нацбанку, а також прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

Если через несколько лет вы увидите партию Авакова на выборах, вспомните этот пост. Ближайший соратник министра вывел из...

Posted by Сергій Лещенко on 25 вересня 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія направила в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) запит на надання допомоги в розслідуванні кримінальної справи про відмивання грошей главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним.

У свою чергу Ложкін спростував інформацію щодо кримінальної справи про відмивання грошей.